Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letišťní hasiči vyprošťovali jeřábníka a s kolegy z kraje pak i autojeřáb na boku

Dvě jednotky hasičů se dvěma vyprošťovacími speciály

zasahovaly ve středu 18. 6. 2008 dopoledne u dopravní nehody staršího autojeřábu na podvozku Tatry 148 mezi obcemi Petřvald a Trnávka na Novojičínsku. Autojeřáb se při opravě mostku přes místní potok převrátil na bok, hasiči ale nejprve museli zachránit jeřábníka (ročník 1959)

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21

false
false
false

MicrosoftInter­netExplorer4 </xml><![endif]--> Dvě jednotky hasičů se dvěma vyprošťovacími speciály zasahovaly ve středu 18. 6. 2008 dopoledne u dopravní nehody staršího autojeřábu na podvozku Tatry 148 mezi obcemi Petřvald a Trnávka na Novojičínsku. Autojeřáb se při opravě mostku přes místní potok převrátil na bok, hasiči ale nejprve museli zachránit jeřábníka (ročník 1959).



Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě ve středu před půl jedenáctou dopoledne. Na místo byli vysláni hasiči z nedalekého Letiště Leoše Janáčka Ostrava-Mošnov a jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně. Na místo nehody také dorazil hasičský vyprošťovací speciál Tatra 815 z Nového Jičína a Mercedes Benz Bizon ze stanice v Ostravě-Zábřehu.



Letištní hasiči, kteří byli na místě zásahu jako první, vyprostili zraněného jeřábníka, poskytli mu předlékařskou pomoc a pak jej předali Zdravotnické záchranné službě. Sanitka jej odvezla do nemocnice.



Pak pomocí navijáků ze svých dvou vyprošťovacích aut hasiči z obou jednotek postavili autojeřáb na kola, který se patrně převrátil při manipulaci s panelem.



por. Mgr. Petr Kůdela

tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje


 -kaw-
Sdílet