Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nepozornost na přejezdu v obci Jeřice naštěstí nikdo nezaplatil životem

Jednotky profesionálních hasičů z Hořic a hasičů HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk byly v 15:47 hodin přivolány k nehodě, která se stala na železničním přejezdu v obci Jeřice. Osobní vlak jedoucí z Hradce Králové do Jičína se na přejezdu srazil s osobním vozidlem. V něm cestovali čtyři lidé, včetně tří dětí.

Řidička Škody Felicia jela od Jeřic na Hořice po silnici III. třídy, kde před nechráněném železničním přejezdem zastavila a poté pokračovala v jízdě, přičemž přehlédla, že z levé strany přijíždí vlak. Strojvedoucí již neměl možnost střetu zabránit a narazil do zadní části auta. To bylo odhozeno na stojící vozidlo, které dávalo přednost vlaku v protisměru.

por. Iva Kormošová, Policie ČR

Při příjezdu první jednotky hasičů na místo byli všichni pasažéři mimo osobní vozidlo a nejevili známky zranění. Přesto byla na místo povolána záchranná služba, která řidiče i tři spolujezdce převezla na preventivní vyšetření do nemocnice.

Ve vlaku bylo v době srážky celkem 14 osob, včetně průvodčí a strojvedoucího. Nikdo z nich nebyl zraněn. Pro cestující byla zřízena náhradní autobusová doprava. Příčiny nehody šetří Policie ČR a Drážní inspekce.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet