Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící stoh v blízkosti obce Lešná u Valašského Meziříčí rozebral nakladač

Požár v obci Lešná, místní část Příluky, byl hasičům nahlášen občany v 17:32 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z Valašského Meziříčí, dobrovolným hasičům obcí Lešná, Perná a jednotce podnikových hasičů DEZA a.s. V rámci mezikrajské výpomoci byla povolána i jednotka dobrovolných hasičů obce Hustopeče nad Bečvou. Celkem k požáru vyjelo šest cisternových stříkaček.

Po příjezdu na místo požáru bylo zjištěno, že stoh s počtem asi 30 balíků sena hoří hlavně po povrchu. Hasiči vytvořili čtyři útočné proudy vody C a plameny uhasili.

Majitel stohu je v zahraničí a velitel zásahu proto rozhodl, že se stoh rozebere a jednotlivé části budou v případě plamenného hoření zality vodou. Stoh byl totiž vzdálenosti asi 50 metrů od lesního porostu. Z důvodu nutného rozebrání na místo přijel nakladač, který celý stoh rozebral a balíky rozprostřel po okolí.

K požárem zničenému stohu přijela Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Po ohledání požářiště se vyšetřovatelé domluvili na společném postupu při zjištění příčiny požáru.

Výše škody z důvodu neúčasti majitele prozatím nebyla stanovena.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet