Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Svaté Kateřině nacvičovali hasiči zásah při úniku ropných produktů z ropovodu IKL

V úterý 22. září 2015 se sjely jednotky PO pod obcí Svatá Kateřina. Důvodem byl nasimulovaný únik ropných produktů z ropovodu IKL do Kateřinského potoka a následná nehoda hasičské techniky.

Hlavním úkolem hasičů byla eliminace úniku nebezpečných látek do Německa a vyproštění zapadlého hasičského vozidla speciální technikou HZS ZÚ Zbiroh.

Mezi hlavní cíle cvičení patřilo ověření připravenosti jednotek na danou situaci a havarijního plánu mezinárodního ropovodu IKL, nacvičit součinnost jednotlivých zúčastněných složek a dalších zainteresovaných subjektů a ověřit funkčnost norných stěn i mobilního olejového separátoru.

Dalším bodem byl nácvik vyprošťování hasičské techniky vyprošťovací technikou ZÚ Zbiroh. Mimo jiné hasiči ověřovali možnost spolupráce s firmou provozující drony jako podpora pro velitele zásahu a dokumentaci.

Cvičení se zúčastnily jednotky HZS Stříbro a Tachov a ZÚ Zbiroh, zdárný průběh cvičení zajišťovala PČR. Vzhledem k námětu na cvičení spolupracovaly i další organizace – MERO ČR, a. s., firma ROBODRONE a ŽP ORP Tachov.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet