Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Taktické cvičení u obce Dlouhá Lhota na Příbramsku prověřilo připravenost složek IZS na hromadnou dopravní nehodu

Dne 24. září v 10 hodin přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě zájezdového autobusu s větším počtem zraněných osob v katastru obce Dlouhá Lhota na Příbramsku.

Alespoň takový byl námět taktického cvičení, které mělo za úkol prověřit připravenost všech složek Integrovaného záchranného systému při hromadné nehodě.

K události byli dle poplachového plánu vysláni profesionální hasiči ze stanic Příbram a Dobříš a dobrovolné jednotky SDH Příbram VI – Březové Hory a Dlouhá Lhota, zdravotní záchranná služba a Policie ČR.

V době příjezdu prvních záchranářů se v místě události nacházelo zhruba čtyřicet zraněných zahraničních osob. Hasiči zajistili místo události a začali společně se zdravotníky s prohlídkou zraněných osob metodou START.

Vzhledem k většímu počtu zraněných cestujících byl na místě postaven stan s polní ošetřovnou určenou pro hromadné nehody, ve kterém byla většina připravena do stabilizovaného stavu a následně transportována do nemocnic. Na ošetřování se podílel také Český červený kříž, ten původně pomohl také s nalíčením figurantů.

Cvičení se zúčastnila také Policie ČR, která provedla uzavření komunikace a její následné zadokumentování. Cílem cvičení bylo prověřit připravenost všech složek na tuto mimořádnou událost.

Sdílet