Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Bruntálsku zasahovali hasiči u dopravní nehody osobního a dodávkového automobilu

Dvě jednotky hasičů byly vyslány do obce Razová na Bruntálsku, kde byla hlášena dopravní nehoda osobního a dodávkového automobilu. Při této události evidujeme šest zraněných osob.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňové volání od zdravotnického operačního střediska ZZS MSK v pátek 25. 9. 2015 těsně před sedmou hodinou večerní. Na místo byly vyslány ihned dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS MSK ze stanice Bruntál a jednotka SDH obce Horní Benešov.

Po příjezdu na místo dopravní nehody bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního a dodávkového osobního automobilu. Hasiči ihned začali poskytovat první pomoc zraněným osobám, které následně předali do péče ZZS MSK.

Naštěstí nemusela být žádná ze zraněných osob vyprošťována z havarovaných automobilů. Také byly provedeny technické práce na havarovaných automobilech pro vyloučení vzniku případného požáru. Místo dopravní nehody bylo osvětleno a byla provedena sanace úniku provozních kapalin z havarovaných automobilů.

Celý zásah zabral hasičům asi dvě hodiny. Poslední jednotka se vrátila na svou základnu krátce po deváté hodině večerní.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet