Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Myštěvsi soutěžili dobrovolní hasiči v požárním útoku

V neděli 15. června 2008 se uskutečnilo další kolo Extraligy ČR v požárním útoku sborů dobrovolných hasičů (dále jen „SDH"). Výborné podmínky pro soutěžní družstva připravili pořadatelé v obci Myštěves na Hradecku, kde se soutěž konala.

V neděli 15. června 2008 se uskutečnilo další kolo Extraligy ČR v požárním útoku sborů dobrovolných hasičů (dále jen „SDH"). Výborné podmínky pro soutěžní družstva připravili pořadatelé v obci Myštěves na Hradecku, kde se soutěž konala. Pořadatelství sice patří obci Bašnice, ale ta se kvůli nevyhovujícím podmínkám rozhodla uspořádat soutěž v sousední vsi. Skvěle připravený trávník přivítal celkem 49 družstev mužů SDH a 15 ženských družstev SDH. Vydařilo se také počasí, které přálo těm nejlepším výkonům.

Nejlepšími mezi muži se ukázalo družstvo SDH Plumlov, které dosáhlo skvělého času 16,54. Na druhém místě se umístilo družstvo SDH Nevcehle v čase 17,11 a na bronzové příčce skončilo družstvo SDH Radíkov v čase 17,14.

Mezi ženami kralovalo družstvo SDH Nevcehle, které zvítězilo v čase 16,53, druhé skončilo družstvo SDH Lhotky v čase 18,30 a třetí místo obsadilo družstvo SDH Břišťany v čase 18,68.

První družstva v obou kategoriích získala putovní pohár starostů obcí Bašnice a Myštěves a body do výsledkové listiny Extraligy ČR. Bodovala také další družstva, která se umístila na 4. až 15. místě.

Extraliga ČR v požárním útoku sborů dobrovolných hasičů se skládá z celkem 14 závodů v trvání sedmi víkendů. Celkový vítěz obdrží pohár. Příští soutěž se uskuteční o víkendu 28. 6. 2008 v Opatovicích a 29. 6. 2008 v Radíkově.

Foto: SDH Myštěves

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-wob-

Sdílet