Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka osobního vozu s motorovým vlakem v Ostrožské Nové Vsi skončila tragicky

Hasiči přijali od občanů zprávu o srážce vlaku a osobního vozidla v 19:18 hodin. Operačnímu důstojníkovi bylo dále sděleno, že k nehodě došlo na nechráněném železničním přejezdu v Ostrožské Nové Vsi, u Novoveských lázní. Požární poplach byl vyhlášen profesionálním hasičům z požární stanice Uherské Hradiště a podnikovým hasičům Správa železniční dopravní cesty, s.o. Na místo hlášené události vyjely celkem dvě automobilové stříkačky.

Očitý svědek sdělil, že řidič vozu Opel Insignia ECO nerespektoval výstražné znamení na přejezdu a vjel na koleje ve chvíli průjezdu motorového vlaku. Než vlak zastavil, tlačil před sebou vozidlo asi 150 metrů.

Motorový vlak jel z Nesovic u Bučovic do Bylnice v okresu Zlín. Ve vlaku jelo 53 cestujících a při srážce nebyl nikdo z nich zraněn. Po celou dobu šetření nehody byl provoz na jednokolejné trati přerušen. K srážce došlo na tom samém přejezdu, kde asi před rokem vyhasl život mladého muže, který se měl ženit.

Hasiči po příjezdu odpojili autobaterii a zjistili, že zaklíněný řidič nejeví známky života. To potvrdil i lékař Zdravotnické záchranné služby, který konstatoval úmrtí mladého muže.

Místo nehody bylo předáno podnikovým hasičům. Ti osvětlovali místo srážky pro účely zadokumentování a šetření nehody Policií České republiky i Drážní inspekcí.

Po zadokumentování nehody byl motorový vlak odtažen náhradní lokomotivou a podnikoví hasiči vyprostili tělo řidiče.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet