Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krajská soutěž družstev hasičů v požárním sportu v Hulíně

Dne 19. 6. 2008 byl v Hulíně slavnostně zahájen VIII. ročník krajské soutěže družstev hasičů v požárním sportu. Do soutěže se přihlásilo celkem osm družstev z HZS Zlínského kraje a z HZS podniků Zlínského kraje. Slavnostního zahájení se ujala nová ředitelka plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D., společně se vzácnými hosty.

Dne 19. 6. 2008 byl v Hulíně slavnostně zahájen VIII. ročník krajské soutěže družstev hasičů v požárním sportu. Do soutěže se přihlásilo celkem osm družstev z HZS Zlínského kraje a z HZS podniků Zlínského kraje. Slavnostního zahájení se ujala nová ředitelka plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D., společně se vzácnými hosty. Na úvod přednesl svou zdravici starosta obce Hulín Mgr. Roman Hoza, dále zástupce Krajského úřadu Zlínského kraje Bronislav Fuksa, senátorka Parlamentu ČR PaedDr. Alena Gajdůšková a předseda Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pan Josef Krajča.

Po složení slibu rozhodčích a sportovců byl zahájen samotný závod v požárním sportu. Požární sport se dělí na čtyři základní disciplíny. Výstup do 4. podlaží cvičné věže, běh 100 metrů přes překážky, štafeta 4 × 100 metrů a závěrečná „královská“ disciplína požární útok.

Už od počátku se do role favoritů dostali podle očekávání zástupci profesionálních hasičů z Uherského Hradiště. Ti jsou ověnčeni mnoha tituly mistrů republiky, ale řadu cenných kovů přivezli i z mistrovstvích Evropy a mistrovství světa. Špičkoví sportovci nezklamali ani na krajské úrovni, předvedli parádní výkony a zaslouženě vyhráli. Suverénem v jednotlivcích se stal Pavel Sádecký, který byl nejlepší na věži i na překážkách, stejně jako s týmem na štafetě i v požárním útoku.

Na druhém místě skončil tým hasičů podniku Deza a.s. Valašské Meziříčí, který předvedl parádní výkon ve štafetě i v požárním útoku. Bronzovou příčku obsadili zástupci profesionálních hasičů ze Zlína, kteří po celý závod podávali velmi kvalitní a vyrovnané výkony.

Během celé soutěže došlo pouze k jednomu zranění, které paradoxně neutrpěl žádný sportovec, ale regionální novinářka. Ta se při fotografování postavila do těsné blízkosti trasy a odhozená hadice z kladiny jí při vláčení spálila nohu…

Vítězům blahopřejeme a organizátorům děkujeme.

Start. čísloDružstvověž
body
100m
body
štafeta
body
útok
body
bodový
součet
výsledné
pořadí
1 HZSP Barum Continental spol. s.r.o.6532164
2 HZS Zl.kraje, KŘ Zlín2255143
3 HZS Zl.kraje, ÚO Uh.Hradiště111141
4 HZS Zl.kraje, ÚO Vsetín3448195
5 HZSp DEZA a.s., Val.Meziříčí4323122
6 HZS Zl.kraje, ÚO Kroměříž5664216
7 HZSp Fatra a.s., Napajedla8886307
8 HZSp Fatra a.s., Chropyně8887318


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-
Sdílet