Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravních nehodách na Vysočině bylo zraněno 11 lidí

Od včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u šesti dopravních nehod. Při těchto nehodách bylo 11 osob zraněno.

Výběr z událostí

V 17:46 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na komunikaci u Bystřice nad Pernštejnem. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice nad Pernštejnem. Při střetu dvou osobních automobilů bylo pět osob zraněno. Jednalo se o čtyři dospělé osoby a jedno dítě. Zasahující hasiči na místě události poskytli zraněným předlékařskou první pomoc a následně je předali do péče ZZS. Jednotka provedla zajištění havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních kapalin, provedla úklid vozovky po dopravní nehodě a napomohla naložit havarovaná vozidla na odtah. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

V 19:36 hod havaroval osobní automobil Alfa Romeo u obce Dobronín na Jihlavsku. Tato nehoda si vyžádala celkem tři zraněné. Jednu osobu museli hasiči vyprostit za pomoci speciálního hydraulického zařízení. Hasiči poskytli zraněným předlékařskou první pomoc a následně je předali do péče ZZS. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Polná následně provedla zajištění havarovaného vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet