Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při loupeži shořel bankomat i peníze

Požár v prostorách budovy „F" Technické univerzity Liberec na Husově ulici byl na operační středisko hasičů Libereckého kraje oznámen dnes, 20. června 2008, v 5 hodin ráno. Již při nahlášení události existovalo podezření, že se v budově pohybují osoby.

Požár v prostorách budovy „F" Technické univerzity Liberec na Husově ulici byl na operační středisko hasičů Libereckého kraje oznámen dnes, 20. června 2008, v 5 hodin ráno. Již při nahlášení události existovalo podezření, že se v budově pohybují osoby. Operační důstojník na místo události vyslal profesionální hasiče ze stanice Liberec spolu s dobrovolnými kolegy z Liberce – Růžodolu I a Vratislavic nad Nisou.

Hasiči po příjezdu na místo požáru nalezli uvnitř budovy hořící bankomat peněžního ústavu. V prostorách se již žádná osoba nenacházela. Okamžitě bankomat odpojili od zdroje elektrické energie. Požár hasiči dostali pod kontrolu ihned, ale nepodařilo se jim trezor bankomatu otevřít, aby mohli dohasit doutnající ceniny uvnitř. Na místo byli povoláni pracovníci obsluhy bankomatu, kteří se postarali o otevření poškozeného mechanismu zámku trezoru. Krátce po 6. hodině se trezor podařilo otevřít a dohasit jeho doutnající obsah.

Příčinou vzniku požáru je pravděpodobně pokus o loupež. Podle vyšetřovatele příčin požáru HZS Libereckého kraje se pokusily neznámé osoby otevřít trezor bankomatu s pomocí velké autogenní soupravy. Přitom začaly hořet plastové části bankomatu. Trezor se nenechavcům sice nepodařilo včas otevřít, ale škody vzniklé na zařízení bankomatu dosahují 1 milionu korun. Hodnotu poškozených cenin vyčíslí peněžní ústav, jemuž bankomat patří. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě půl milionu korun.


Přidáno foto


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-swo- 

Sdílet