Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda nákladního automobilu v Hluboké

Ve čtvrtek 19. června byla v 6.39 hodin Krajskému operačnímu středisku v Plzni oznámena dopravní nehoda nákladního automobilu převážejícího kamennou suť. Kamion s návěsem havaroval v zatáčce a celé vozidlo se převrátilo na bok. Havárie částečně omezovala provoz v jednom jízdním pruhu silnice číslo I/22 v obci Hluboká u Kdyně na Domažlicku.

Při příjezdu jednotky na místo události se ve vozidle už nikdo nenacházel. Zraněného řidiče odvezla ZZS. Z vozidla po havárii uniklo velké množství hydraulického oleje, motorové nafty a motorového oleje do trávníku a na vozovku. Náklad – kamení – byl vysypán až do vzdálenosti cca 35 m od návěsu a část ještě zbyla v přední části návěsu. Uniklé látky zasypali hasiči sorbentem a na trávník použili sorbční dečky.

Po vyšetření nehody PČR a úplném uzavření komunikace se mohlo začít s vyprošťováním vozidla. Odtahová služba si zajistila techniku, s jejíž pomocí byl vyložen zbylý náklad z návěsu a poté mohl být kamion vrácen zpět na kola. Po odstranění následků nehody byl provoz na komunikaci obnoven.

Na místě nehody zasahoval HZS Domažlice.
Vyprošťovací práce byly ukončeny v 11.13 hodin.



Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet