Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při třech požárech na Vysočině se naštěstí nikdo nezranil

Od včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u 3 požárů.

Od včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u 3 požárů. Při požárech nebyl nikdo zraněn.

Požár dodávky na D1

V 09:14 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár dodávky na 156. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Na místo události byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí a Velká Bíteš. Hasiči požár uhasili za pomoci vysokotlakého proudu. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu ve výši 200 000,– Kč. Příčina požáru se nadále vyšetřuje.

Hořelo na železničním náspu

V 17:11 hod byl ohlášen požár trávy na železničním náspu u obce Laštovičky na Žďársku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou, jednotka HZS podniku ČD Brno a jednotka dobrovolných hasičů z Ostrova nad Oslavou. Hasiči uhasili požár na ploše 4 × 5 m za pomoci několika vodních proudů. Požár se obešel beze škody a bez zranění. Příčina požáru se vyšetřuje.

Nedopalek cigarety způsobil požár

V 19:35 hod vyjely tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů k ohlášenému požáru v bytě na ulici Severní do Chotěboře. Při jejich příjezdu hořelo v bytě křeslo a celý byt byl silně zakouřen. Hasiči provedli uhašení křesla a byt odvětrali. Plameny za sebou zanechaly škodu ve výši 1 000,– Kč. Pří požáru nebyl nikdo zraněn. Příčinou tohoto požáru bylo vznícení od nedopalku cigarety. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř a jednotky dobrovolných hasičů z Chotěboře a Libice nad Doubravou.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-swo-

Sdílet