Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman předal hasičům v Ústeckém kraji techniku za téměř pět milionů korun

V Krupce na Teplicku se v sobotu 26. září 2015 uskutečnilo finálové kolo hasičských soutěží Stimax Cup a Tohatsu Fire Cup. Při této příležitosti předal hejtman Oldřich Bubeníček dary od Ústeckého kraje za téměř 5 milionů korun obcím pro jednotky požární ochrany. Došlo také k podpisu memoranda o spolupráci mezi Ústeckým krajem a Krajským sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Celkem 34 obcí a měst z Ústeckého kraje obdrželo z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka dary v podobě stříkaček, hadic a zásahových obleků za 4 698 127 korun. Slavnostního předávání se zúčastnil také 1. náměstek hejtmana Stanislav Rybák, jednatel firmy Tohatsu Radim Zábranský, Jiří Henc, starosta Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a další hosté.

Chtěl bych Ústeckému kraji poděkovat za podporu, velmi si toho vážíme, a chtěl bych slíbit, že kdykoli bude potřeba, tak se na nás můžete spolehnout,

vyjádřil poděkování Jiří Henc po podpisu memoranda.

Memorandem o spolupráci se partnerské strany zavazují o prosazování společných zájmů v oblasti jak podpory sborů dobrovolných hasičů, tak pořádání sportovních a kulturních akcí a další.

V rámci možností se Ústecký kraj snaží hasiče podporovat. Ať to jsou hasiči profesionální nebo dobrovolní, právě oni vykonávají nenahraditelnou práci pro společnost, což už nám mnohokrát dokázali.

Moc bych si přál, abyste darované obleky a stříkačky mohli používat jen při tréninku a ne při ostrém zásahu,

řekl hejtman Oldřich Bubeníček při slavnostním předávání.

Sdílet