Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vzdělávání právnických osob

Vzdělávání právnických osob, které na základě dohod plní úkoly při realizaci opatření Krizového plánu hl. m. Prahy.

Plánované zaměstnání se zástupci právnických osob, které zpracovávají plány krizové připravenosti v rámci hl. m. Prahy, bylo provedeno ve dvou termínech ve dne 12. a 17. 6. 2008. Na zaměstnání byli osobním dopisem ředitele HZS hl. m. Prahy pozváni pracovníci krizového řízení ze čtyřiceti vybraných subjektů. Celkem se zúčastnilo 32 pracovníků, tedy 82 % pozvaných.

Tématika zaměstnání byla v souladu s „Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení v podmínkách hl. m. Prahy", schválené primátorem hl. m. Prahy na jaře roku 2007 a byla zaměřena na objasnění obecných zásad a cyklu krizového řízení, vysvětlení způsobů a metod zpracování plánovací dokumentace, se zaměřením na zpracování plánů krizové připravenosti. Byl připomenut princip a způsoby použití integrovaného záchranného systému v podmínkách hl. m. Prahy a základní zásady ochrany obyvatelstva se zaměřením na protipovodňovou ochranu.

Účastníci zaměstnání projevili o probíranou tématiku značný zájem a v diskusi se zajímali především o otázky související s využitím úkrytového fondu.
Lze konstatovat, že cíle zaměstnání byly splněny.



Autor: mjr. Ing. Jiří Štěpanovský
Foto: por. Michal Friedrich, DiS

Sdílet