Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté na Semilsku dopadli žháře, na svědomí má pět požáru v Nové Vsi nad Popelkou a okolí

Minulý týden zadrželi semilští kriminalisté muže, který během dvou měsíců založil na různých místech v Nové Vsi nad Popelkou a také v obci Syřenov celkem 5 požárů. Uvedenému případu věnovali kriminalisté maximální pozornost a úsilí. Díky jejich precizní práci neměl žhář možnost dále škodit.

K první události došlo 4. července v Nové Vsi nad Popelkou, kdy zapálil stoh. Shořelo přitom více než 50 tun slámy. Následující den lehl popelem hospodářský objekt v obci Syřenov, ve kterém bylo uskladněno 70 tun slámy. Nepodařilo se zachránit ani krmný vůz, který byl v objektu zaparkován.

Poté si dal žhář čtrnáctidenní pauzu a ohně vzplály opět. Tentokrát hořela stodola a neobydlená chalupa v Nové Vsi nad Popelkou.

Přečtěte siMilionovou škodu způsobil požár stodoly s garáží v Nové Vsi nad Popelkou, s plameny bojovalo deset hasičských jednotek

O dva dny později se ve stejné obci objevil oheň v hrabance na kraji lesa. Poslední požár zničil začátkem srpna zásyp na bažanty opět v té samé obci.

Všechny tyto události má na svědomí jeden mladík z Lomnicka, který čelí obvinění z trestných činů poškození cizí věci a obecného ohrožení. Ani v jednom z uvedených případů naštěstí nedošlo ke zranění osob. Přesná škoda bude stanovena až po odborném vyjádření, ale již nyní jde podle trestního práva o značnou škodu.

Motiv pachatele není zatím jasný a je předmětem dalšího šetření. Okresní soud v Semilech akceptoval návrh státního zástupce a rozhodl, že pachatel bude stíhán vazebně.

por. Petr Kmínek DiS.
Policie ČR
Sdílet