Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořící hale ve Větřní byl naštěstí jen odpad, plameny způsobily škodu za 50 tisíc

Do Školní ulice ve Větřní vyjeli krátce po půl deváté dopolední profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov k ohlášenému požáru haly. Operační důstojníci dále jako posilové jednotky svolali dobrovolné hasiče obcí Hořice na Šumavě a Chvalšiny.

Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří skládka odpadu (biomasy) na ploše přibližně 10 × 5 metrů, kdy požár zasáhnul i na obloukovou skladovací halu, ve které byl odpad uložen. V hale nebyla žádná osoba. Požár se po střešní konstrukci rozšířil do dvou třetin střešního sklolaminátového pláště.

Zasahující hasiči na likvidaci požáru nasadili vysokotlaký proud z automobilového žebříku a jeden proud C. Zásah jednotka vedla v dýchací technice. Dobrovolní hasiči z Hořic na Šumavě doplňovali vodu do českokrumlovských cisteren, jednotku SDH obce Chvalšiny velitel zásahu ponechal na místě zásahu v záloze.

Hasičům se podařilo do čtvrthodiny od příjezdu dostat požár pod kontrolu, zcela uhašen byl před 10. hodinou. Škodu vzniklou požárem vyšetřovatel HZS předběžně stanovil na 50 000,–, stejnou výši má i hodnota uchráněného majetku. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Sdílet