Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Pardubic v českých „Aktech X"

V těchto dnech se

v Pardubicích natáčí další díl seriálu Strážce duší. Již jedenáctý díl nazvaný ´Předčasný pohřeb´ nás zavede k hrobce Vojtěcha z Pernštejna, která je v pardubickém kostele Sv. Bartoloměje. Tam taky zahyne šéf archeologické­ho týmu.

<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21

false
false
false

MicrosoftInter­netExplorer4 </xml><![endif]--> V těchto dnech se v Pardubicích natáčí další díl seriálu Strážce duší. Již jedenáctý díl nazvaný ´Předčasný pohřeb´ nás zavede k hrobce Vojtěcha z Pernštejna, která je v pardubickém kostele Sv. Bartoloměje. Tam taky zahyne šéf archeologického týmu.

Podle slov režiséra Pavla Jandourka se tak znovu připomene stará pověst o kletbě, která varuje před tím, aby bylo místo velmožova posledního odpočinku porušeno. Pátrání po skutečných příčinách úmrtí jde po stopách zcela reálného zločinu a poodkrývá stará tajemství, nad nimiž se uzavřela historie.

Napínavý děj se odehrává v prostředí, které skutečně existuje, a rozvíjí situace známé z historie toho místa. Ke slovu se dostává pátrání kriminalistů, se kterými jsme se v seriálu už potkali, a ti k vyšetřování využívají i moderní laboratorní metody. Nabízí se také prostor pro zkušenost a kombinační schopnosti spisovatele Armína i pro varování tajemného Strážce duší.

Pardubičtí profesionální hasiči v několika záběrech budou zachraňovat hlavního hrdinu seriálu Viktora Armína v podání Lukáše Vaculíka. Natáčení se ale v těchto dnech účastnili i Zuzana Norisová a Lucie Vondráčková.

Na filmový zásah pardubických hasičů v jedenáctém díle tohoto seriálu se v premiéře budete moci podívat již v příštím roce.



por. Vendula Horáková

tisková mluvčí

HZS Pardubického kraje

-kaw-, -kow-

Sdílet