Sobota 11. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové zásahy na Vysočině

Od sobotní sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u 23 událostí. Celkem osmkrát vyjeli k poskytnutí technické pomoci, šestkrát k dopravní nehodě, pětkrát k planému poplachu, dvakrát k požáru a dvakrát k úniku nebezpečné látky.

Sobota 21. června 2008

V sobotu hasiči na Vysočině vyjeli k šesti dopravním nehodám. Při těchto nehodách byla jedna osoba zraněna a dvě usmrceny.

V 14:03 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda u obce Svatoslav na Jihlavsku. Závodní automobil Škoda Fábia z Horácké rallye zde při rychlostních zkouškách narazil do stromu. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava. I přes veškerou snahu záchranářů se již nepodařilo řidiči ani jeho spolujezdkyni zachránit život. Po vyproštění osob z havarovaného vozu provedli hasiči zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin a úklid vozovky. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

Neděle 22. června 2008

V neděli hasiči nezasahovali na Vysočině u žádné dopravní nehody. Čtyřikrát však vyjeli k ohlášenému požáru. Ve dvou případech nebyl požár potvrzen.

V 20:48 hod se rozhořela suchá tráva v Blatnici na Třebíčsku. Na místo události vyjely dvě jednotky dobrovolných hasičů, které požár na ploše 15 m² uhasily za pomoci vysokotlakého proudu. Požár se obešel bez zranění a beze škody. Na místě události zasahovala jednotka dobrovolných hasičů z Moravských Budějovic a Jaroměřice nad Rokytnou.

V 22:57 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice k požáru trávy do Moravských Budějovic. Hasiči požár na ploše 10 × 2 m zlikvidovali vysokotlakým proudem. Požár se obešel beze škody a bez zranění.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet