Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár telefonní budky

V neděli 22. června vyjížděli profesionální hasiči ze Šumperku v 4:48 hodin k požáru telefonní budky v Sobotíně. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří vysypaný odpad před telefonní budkou a budka je také z části ohořelá.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 20. června – neděle 22. června, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 43 událostem, z nichž museli zlikvidovat:

14 požárů,

8 dopravních nehod,

12 technických pomocí,

4 plané poplachy a

5 ostatních událostí.

20. 6. 2008

SEVER

Záchrana psa

V pátek 20. června vyjížděli v 8:15 hodin profesionální hasiči ze Zábřehu k záchraně psa na ulici Obránců míru v Zábřehu-Ráječku. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že ve vpusti do požární nádrže se nachází ve vodě fena německého ovčáka, která je již velmi podchlazená. Jednotka odkryla mříže, které zakrývaly vpusť a za použití gumových kalhot vlezli hasiči do vpusti a psa vytáhli. Velitel zásahu povolal přes operační středisko městskou policii, aby si psa převzala, a ta podle známky na obojku psa vrátila majiteli.

OLOMOUC

Požár přístřešku

V pátek 20. června byl v 8:25 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár přístřešku v obci Medlov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o požár krovů odlehčené střešní konstrukce na opuštěné přízemní budově patřící obci. Velitel zásahu informoval operační středisko o situaci na místě a z důvodu nutnosti rozebrání střešní konstrukce požádal o povolání dobrovolné jednotky z Troubelic. Hasiči požár lokalizovali a následně likvidovali vysokotlakou vodou. Po příjezdu JSDH Troubelice byla celá střešní konstrukce stržena. Po příjezdu pracovnice z obecního zastupitelstva bylo domluveno, že střešní krytina (falcovaný plech o velikosti cca 10 × 4 m), která byla spadena dovnitř budovy, bude ještě v pátek odstraněna místní firmou. Na místo se dostavila Policie ČR. Požár způsobil předběžnou škodu 30 tisíc korun, příčina vzniku je v šetření.

Nehoda vlaku a auta

V pátek 20. června byla v 19:10 hodin nahlášena na operační středisko hasičů v Olomouci železniční dopravní nehoda, která se stala v Litovli. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Litovle a hasiči ČD, kteří po příjezdu zjistili, že jde o nehodu osobního vozidla a vlaku. Ve vozidle cestovaly 4 osoby, z nichž tři byly zraněny a jedna zemřela. Ve vlaku nejel žádný cestující. Hasiči vyprostili zraněné z vozidla, asistovali zdravotnické záchranné službě při transportu zraněných do vrtulníku a zajišťovali místo nehody. Po zaměření nehody drážní inspekcí, vyprostili havarovaný automobil z kolejiště.

22. 6. 2008

SEVER

Požár telefonní budky

V neděli 22. června vyjížděli profesionální hasiči ze Šumperku v 4:48 hodin k požáru telefonní budky v Sobotíně. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří vysypaný odpad před telefonní budkou a budka je také z části ohořelá. Požár, který způsobil škodu 50 tisíc korun, hasiči zlikvidovali jedním proudem vody. Příčina vzniku požáru se šetří.

Ilustrační foto


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-swo-

Sdílet