Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž O pohár starosty obce Nivnice

Dne 21. 6. 2008 se na fotbalovém hřišti v Nivnici uskutečnila soutěž O pohár starosty obce v požárním útoku spojená s ukázkou zásahu pomocí parní stříkačky v podání sboru dobrovolných hasičů z Uherského Brodu.

Dne 21. 6. 2008 se na našem fotbalovém hřišti uskutečnila soutěž O pohár starosty obce v požárním útoku spojená s ukázkou zásahu pomocí parní stříkačky v podání sboru dobrovolných hasičů z Uherského Brodu. Dále pak ukázka TFA (Toughest Firefighter Alive-Nejtvrdší hasič přežije), kde se předvedli z domácího sboru Vlk Pavel a Straňák Petr a z SDH Bánov Dalibor. Pro děti byly připraveny během nabitého programu hry, ale největší úspěch měla jako obvykle možnost zastříkat si z proudnice a nejlépe na někoho kolemjdoucího. Což v parném sobotním počasí bylo bráno spíše jako příjemné osvěžení.

Samotný požární útok proběhl na dvě kole, kdy se jako výsledný bral lepší z časů. Útoku se zúčastnily mimo domacích ještě SDH Korytná, SDH Suchá Loz, SDH Bánov, SDH Starý Hrozenkov a naši kolegové ze Slovenska Dobrovolný Hasičský Zbor Hrubá Strana-Bzince pod Javorinou, který katastrálně sousedí s obcí Strání. Po dvou kolech obsadili první místo domácí hasiči s časem 18:87s, druzí skončili hasiči ze Slovenska s časem 24:95s, třetí SDH Korytná s časem 27:54. Dále se umístila Suchá Loz, Starý Hrozenkov a poslední místo obsadilo družstvo z Bánova.

Celým dnem nás provázela dechová hudba Nivničanka a DJ Škařupa. Tímto jim patří obrovský dík stejně jako sponzorům a všem, kteří naši akci podpořili, jmenovitě: TJ Nivnice, Obecní úřad, Myslivecké sdružení Šaranov, Stanislav Lukeš – opravy a úpravy zbraní,ASPV, Farní úřad, Antonín Stojaspal – Saneko, Linea Nivnice a.s. a mnohým dalším na které jsme možná zapoměli.

Foto: Monika Slezáková

Text: Michal Tomala

-kaw-

Sdílet