Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři dodávky na pardubickém sídlišti Dubina někdo pravděpodobně zapálil

Hned ke třem požárům vozidel na pardubické sídliště Dubina vyjížděli v noci na úterý 6. října profesionální hasiči. U prvního požáru zasahovali hasiči v ulici Jana Zajíce v 0.56 hodin, kde hořela dodávka. Hasiči požár zlikvidovali v 01.30 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun.

K dalšímu požáru dodávky do ulice Bartoňova přejížděla jednotka hasičů v 01.33 hodin. Plameny hasiči zlikvidovali během osmi minut. Škoda byla předběžně vyčíslena na 120 tisíc korun. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který když odjížděl z místa požáru, zpozoroval plameny, jak šlehají z další dodávky v Bartoňově ulici. Vyšetřovatel hasičů požár zlikvidoval pomocí hasicího přístroje. Tady byla škoda předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun.

Na místo se v ranních hodinách dostavili vyšetřovatelé z řad hasičů i policistů. Odebrány byly vzorky na expertízu a přivolán na místo byl i speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin. Příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností úmyslné zapálení. Uchránit se podařilo majetek (zaparkovaná vozidla) ve výši přibližně jeden milion korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet