Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořelo v mlékárně

Dne 24. června 2008 ve 14.59 hodin byl na operační a informační středisko hasičů nahlášen požár v objektu bývalé mlékárny v Černé za Bory. Na místo byli povoláni profesionální hasiči z Pardubic, dále dobrovolní hasiči z Dašic a Sezemic.

Dne 24. června 2008 ve 14.59 hodin byl na operační a informační středisko hasičů nahlášen požár v objektu bývalé mlékárny v Černé za Bory. Na místo byli povoláni profesionální hasiči z Pardubic, dále dobrovolní hasiči z Dašic a Sezemic. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří polystyren v mezistropí. Uvnitř objektu, který je určen k demolici, hasiči nalezli čtyři tlakové nádoby, které nejprve ochlazovali a poté postupně vynesli z objektu. Díky rychlému ochlazení a následnému vynesení tlakových lahví z objektu nedošlo k jejich výbuchu. K požáru došlo při demoličních pracích, přesněji – při rozbrušovacích pracích. Následně, při vynášení rozbrušovacího zařízení z objektu, došlo k popálení jednoho dělníka na rukou. Muž byl ihned převezen s popáleninami do nemocnice. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 16.12 hodin a zcela zlikvidován byl v 17.26 hodin.

Podle slov zajišťovatele příčin požáru byl objekt určen k demolici, ale část tohoto objektu již sloužila k uskladňování a výrobě. Uvnitř objektu byly uloženy počítačové komponenty. Škoda byla zpřesněna a nyní je předběžně vyčíslena na 100 milionů korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet