Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z cisterny unikal chlornan sodný

Jednotky HZS Českých drah Praha a HZS hl.m. Prahy byly

včera, 24.6. 2008 krátce před polednem povolány k nahlášenému úniku neznámé látky ze železniční cisterny na nádraží Praha – Libeň.

Praha 8, žst. Libeň, 24.6. 2008, 11.34 hod.

Jednotky pražských drážních a městských hasičů ze stanic Chodovská a Kralupy nad Vltavou – ČD a HS-2 Petřiny, HS-3 Holešovice a HS-5 Strašnice + ŘDS a OdZPP ze stanice Sokolská vyjely k nahlášenému úniku neznámé látky ze železniční cisterny na libeňském nádraží. Po příjezdu první JPO na místo bylo provedeno zajištění uniklé látky a upřesnění o jakou NL se jedná – CHLORAN SODNý /UN 80/1791.

Následně bylo provedeno zajištění a vyzkratování troleje jednotkou HZS ČD Praha a přetažení cisterny na odstavnou kolej. VZ se spojil telefonicky s odesilatelem, technikem firmy Unipetrol Doprava Neratovice, resp. s jejím bezpečnostním technikem, se kterým byl dohodnut další postup likvidace úniku NL. Bylo tedy provedeno dotažení a povolení ventilů plnícího otvoru za účelem vyrovnání tlaku v cisterně. Hasiči dále provedli za pomoci vysokotlaku a 1×C proudu omytí pláště a naředění uniklé NL – cca 200 l. Práce na cisterně byly prováděny v dýchací technice a lehkých ochranných oděvech Tyvek a Sunit.


Foto: Martin Kavka a Leoš Kučera/HZS hl.m. Prahy

Info: HZS ČD Praha st.1


 -wap-

Sdílet