Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ziegler na Interschutzu představil cisternu na podvozku čínské provenience, i na ten umí použít kabinu Z-Cab

Ziegler ukázal na veletrhu Interschutz velmi široké portfolio nejen svých cisteren. Jednou z nich byl HLF 30/30 CAFS na podvozku čínské výroby C&C U420 4×2. Automobil je určen výhradně pro tamní trh, motor o výkonu 309 kW splňuje emisní normu Euro 4.

Jak jsme již zmínili v nadpisu, osadil Ziegler tento podvozek svou unikátní kabinou Z-Cab. Ta je v tomto provedení devítimístná. Nástupní dveře pro posádku jsou široké 90 centimetrů, což je v této oblasti opravdu velmi dobrý parametr. Ziegler se dokonce věnuje takovým detailům, jako jsou kliky – pro hasiče v rukavicích jsou madla větší – a to jak zvenku, tak zevnitř.

Nádrž na vodu má objem 3 000 litrů, dvojice pěnidlových nádrží pojme 1 000 litrů (jedna 800, druhá 200).

Střešní monitor Akron Deckmaster 3440 je ovládán dálkově. Přední lanový naviják má tažnou sílu 54 kN. Osvětlovací stožár s osmi LED světlomety je napojen na palubní soustavu vozidla.

Zařízení CAFS pro výrobu tlakové pěny pochází přímo z dílen Zieglera.

Nástavba je řízena CAN sběrnicí skrze ovládací panel Z-Control. Čerpací zařízení FPN 10–3000 dosahuje výkonu 3 000 litrů za minutu.

Veškeré funkce nástavby, včetně osvětlení, ovládání monitoru nebo osvětlovacího stožáru se dají ovládat přes tablet – nejlepším řešením pro využití této funkce je samozřejmě iPad.

Sdílet