Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fabia po střetu s Volvem spadla do potoka

Dne 24. 6. 2008 v 6:38 byl vyhlášen poplach jednotkám JSDH Ostrov (CAS 24

Liaz 1+4, VeA Felici 1+1) a HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania 1+3). Obě jednotky vyjely k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici č.25 Ostrov – Jáchymov, která se střetla na kraji Jáchymova.

Po nehodě skončilo vozidlo Volvo opřené o strom a Škoda Fabia kde cestovaly dvě ženy spadla po nárazu na střechu do koryta potoka.

Obě jednotky ihned po příjezdy zahájily vyprošťování zraněných žen z Fabie a jelikož bylo podezření na poranění páteře byl jejich transport z koryta potoka velmi ztížen. Po vyproštění z vozidla byly ženy stabilizovány a uloženy do rescue nosítek Horské záchranné služby, která se na místo taktéž dostavila a posléze pomocí lan a nástavkových žebříků byly postupně transportovány na vozovku a posléze do vozidel ZZS. Ve vozidle Volvo ke zranění nedošlo. Toto bylo během vyprošťování zraněných zajištěno proti požáru a jelikož se jednalo o vozidlo na LPG, bylo provedeno uzavření mutlifunkčního ventilu nádrže.
Na potok byly instalovány textilní norné stěny pro případ úniku PHM při vyprošťování vozidla odtahovou službou. Tu zajistila fa Auto 3000 se speciálem Scania. Vyproštění vozidla proběhlo bez jakýchkoliv překážek.



Pro Požáry.cz Hasiči Ostrov, okr. Karlovy Vary
 www.hasiciostrov.wz.cz

-wap-

Sdílet