Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm jednotek hasičů zasahovalo u požáru střechy rodinného domu ve Zvánovicích

Celkem sedm jednotek hasičů zasahovalo dne 9. října 2015 krátce před třiadvacátou hodinou u požáru rodinného domu v obci Zvánovice.

Prvotní informaci o požáru přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje sedm minut před třiadvacátou hodinou. Na místo byly vyslány jednotky HZS stanice Říčany, SDH Ondřejov, SDH Struhařov a místní SDH Zvánovice.

Vzhledem k množícím se telefonátům o rozsahu požáru byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a na místo vyjely ještě jednotky SDH Mnichovice, SDH Kostelec nad Černými Lesy a SDH Senohraby.

V době příjezdu první jednotky na místo události byla požárem zasažena již celá střecha rodinného domu a přístavek, který na dům navazoval. Hasiči ihned nasadili celkem pět vodních C proudů a požár lokalizovali.

Hasiči následně pomocí termokamery prohlédli a dohasili skrytá ohniska. Při vyklízení objektu byly nalezeny dvě tlakové nádoby, které hasiči dali na ochlazení do bazénu na zahradě.

Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu okolo třetí hodiny ranní s tím, že místní jednotka byla ponechána na dvanáctihodinovou dohlídku. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Sdílet