Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hurá prázdniny 2008

Dne 25. 6. 2008. se uskutečnil již druhý ročník akce Hurá prázdniny. Jedná se o akci před začátkem prázdnin zaměřenou na mládež.

Dne 25. 6. 2008. se uskutečnil již druhý ročník akce Hurá prázdniny. Jedná se o akci před začátkem prázdnin zaměřenou na mládež. Na této akci se prezentují místní základní a střední školy, které si připravují pro návštěvníky různé dovednostní soutěže na svých stanovištích. Kdo absolvuje všechny stanoviště, tak je na závěr akce zařazen do slosování o zajímavé ceny.

Dále na místě probíhají různé ukázky. Letos to byli ukázky Celní správy a to ukázky zásahového komanda, ukázky zbraní a techniky a názorné ukázky pro odhalování drog.Celní správa si připravila i soutěž o ceny. Policie ČR si připravila názorné ukázky zbraní, prostředků Pořádkové policie, ukázka výcviku služebních psů, krizového vyjednávání, techniku. Kriminální policie a Dopravní policie. Městská policie Třeboň předvedla názornou práci s měřením rychlosti, v soutěži, kde cyklisté měli odhadovat rychlost jízdy 15km/h. Armáda ČR 351 prapor pasivních systémů z Českých Budějovic dovezl na ukázku novou Tatru Armax 4×4, ukázky zbraní a radio techniku. Zároveň předvedly ukázku boj. umění Musado. HZS JK předvedl techniku RZA Nissan a CAS24 Liaz. ÚAMK předvedl názorné ukázky na trenažéru nárazu Bum bác.

AČR


Vrcholem celého dopoledna byla potom názorná ukázka zásahu u fingované dopravní nehody nákladního vozu, osobního vozu a cyklisty, se zraněním tří osob. Složky IZS se dostavily na místo a provedly ukázku práce u takovéto dopravní nehody. Příjezd na místo, vyproštění osob z vraku a předání posádce RZS, která provedla prvotní ošetření.

Protože bylo po celou dobu velké horko a slunko pražilo, tak hasiči zpestřili dopoledne hromadným svlažením všech náštěvníků.

Tuto akci připravila Komise pro sport a mládež v Třeboni a děkuje tímto všem zúčastněním složkám a těší se zase na další ročník.

Jiří Průša

-kow-

Sdílet