Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zranění na kolotoči

Tři ženy byly zraněny při sobotní nehodě řetízkového kolotoče v Městě Touškově. Na náměstí Pod kaštany, kde pouťové atrakce stály, okamžitě vyjeli zdravotníci, hasiči a policisté. Protože první informace hovořily dokonce o pádu kolotoče, na místo se vypravil i vrtulník se záchranáři.

Kolotoč z dosud nezjištěných příčin zastavil, přičemž se rozhoupala sedadla, která narážela do sebe. Je jim 17, 24 a 46 let. Zdravotníci je převezli do plzeňské fakultní nemocnice k ošetření. Zranění nebyla závažná, nevyžádají si pracovní neschopnost delší než týden," dodal Soukup.

Provozovatel atrakce vypověděl, že vinu na nehodě nesou neukáznění mladí návštěvníci. Ti se na sedačkách otáčeli dokola tak, aby se řetězy nad nimi zamotaly. Za jízdy postrkovali jednu dívku, až ji vykopli směrem k prosklené budce tak silně, že do ní narazila a pořezala se. Přitom se zachytla o jednu z tyčí konstrukce.

„Pak se zřejmě kolotoč zasekl a došlo k dalším zraněním,“ řekl ředitel plzeňských profesionálních hasičů Michal Novák. Hasiči ale už nemuseli nikoho sundavat, všichni byli ze sedaček v bezpečí na zemi. „Pomáhali jsme záchranářům při ošetřování,“ uvedl Novák.

Případ převzali policisté, jejichž úkolem je zjistit, co způsobilo nehodu. Zda to bylo technickým stavem kolotoče, nebo nekázní některých návštěvníků poutě, ukáže výsledek vyšetřování.

Jiří Pirník
Sdílet