Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman Pardubického kraje předal okresním sdružením dobrovolných hasičů čtveřici osobních aut

V sobotu 10. října 2015 se v obci Štěpánov uskutečnil Superpohár hejtmana Pardubického kraje v požárním útoku, ve kterém změřili síly vítězové okresních lig v Pardubickém kraji. V rámci soutěžního dne předal hejtman Martin Netolický čtyři osobní automobily, které dříve sloužily Krajskému úřadu Pardubického kraje a nyní budou dále využívány pro potřeby okresních sdružení dobrovolných hasičů.

V rámci standardní obměny vozového parku jsme se rozhodli, že nabídneme dobrovolným hasičům vozidla, která do současné doby sloužila krajským úředníkům.

Každé z okresních sdružení získá jedno vozidlo, jelikož jsme přesvědčeni, že činnost sdružení musí být zajištěna včetně mobility. Současné vozy, kterými hasiči disponují již neodpovídají, a proto jsem nabídli naše vozidla, která jsou ve vynikajícím stavu a mohou další tisíce kilometrů dobře sloužit novým majitelům.

uvedl hejtman Martin Netolický

Sdružení dobrovolných hasičů se stará zejména o prevenci a proškolování dětí, mládeže, ale i dospělých. Podílí se na rozvoji požární ochrany nejen ve vztahu k jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí a měst Pardubického kraje, ale i při ochraně obyvatelstva.

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska podporuje krajská samospráva dlouhodobě formou finančních dotací a příspěvků na činnost, zajišťování práce s mládeží či organizování soutěží v požárním sportu pro děti i dospělé. Sdružení hasičů Pardubického kraje má 23,5 tisíce členů. .

Sdílet