Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozmary počasí na Liberecku

Ve středu 25. června 2008 vyjížděly jednotky požární ochrany Libereckého kraje k 23 ohlášeným událostem. Při dopravních nehodách, při nichž bylo třeba zásahu hasičů, byly zraněny 3 osoby.

Území okresu Česká Lípa: 8 událostí

Přívalové deště a silný vítr

Ve středu 25. června 2008 mezi 17. a 18. hodinou vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči na Českolipsku celkem k 5 událostem vyvolaných přívalovým deštěm. Profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa a jejich dobrovolní kolegové z České Lípy – Staré Lípy a Mimoně odčerpávali vodu v České Lípě a Mimoni. Silný vítr, který déšť doprovázel, si v Novém Boru a Doksech vyžádal výjezd dobrovolných hasičů na likvidaci padlých stromů.

Území okresu Jablonec nad Nisou: 4 události

Území okresu Liberec: 8 událostí

Do otáčejícího se nákladního automobilu narazil autobus

Na žádost ZZS vyjeli profesionální hasiči HZS LK ze stanice Liberec ve středu 25. června 2008 v půl čtvrté odpoledne k dopravní nehodě nákladního automobilu a autobusu na komunikaci 1/35 v Liberci. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že do nákladního vozidla Avia narazil autobus. V Avii byly zraněny dvě osoby, cestující v autobuse neutrpěli žádná zranění. Zraněné osoby ošetřila ZZS. Hasiči provedli u obou vozidel protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po obnovení provozu na komunikaci hasiči předali místo zásahu Policii ČR a vrátili se na svou základnu.

Rozmary počasí na Liberecku

Ve středu 25. června 2008 vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči na Liberecku ke 4 událostem vyvolaných větrem a deštěm. V 15:18 hodin vyjeli dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou a Chrastavy na likvidaci stromu na komunikaci u Grabštejna. Strom na elektrickém vedení v Krásné Studánce zaměstnal v 15:47 hodin místní dobrovolné hasiče a pohotovostní službu energetiky. V 16:18 hodin odčerpali vodu ze zatopeného sklepa dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou v Luční ulici. Stejná jednotka posléze zasahovala ve 20:06 hodin i při likvidaci padlého stromu na komunikaci ve Václavicích.

Dopravní nehoda bez vážných následků

Ve středu 25. června 2008 v 19:26 hodin vyjeli profesionální HZS LK ze stanice Turnov k dopravní nehodě na rychlostní komunikaci R35 u obce Paceřice. Jednotka po příjezdu na místo události průzkumem zjistila, že havarované vozidlo Škoda Octavia je mimo vozovku v příkopu. Lehce zraněný řidič již byl mimo vozidlo a v péči ZZS. Jednotka provedla protipožární opatření a sorbentem zachytila únik motorového oleje. Po příjezdu Policie ČR jí bylo místo zásahu předáno. Poté se jednotka vrátila na základnu.

Území okresu Semily: 3 události

Ilustrační foto

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje



-swo-

Sdílet