Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Strojníci z územního odboru Nymburk si vyzkoušeli svou jízdu zručnosti v terénu

Na dny 13. – 15. října 2015 byl naplánován výcvik jízdy v terénu pro strojníky ÚO Nymburk v prostorách tankodromu v nedalekých Milovicích s technikou CAS 30 Tatra 815–7 a CAS 32 Tatra 815 PR2.

Pro strojníky byl připraven okruh, který se skládal ze dvou úseků. První úsek tvořil jízdu po nezpevněném povrchu s mírnými terénními nerovnostmi. Zároveň tato část sloužila i pro vychlazení spojky a brzd, které dostaly v druhé části okruhu pořádně zabrat. Tuto část tvořily dva krátké a jeden dlouhý strmý výjezd. N výjezdech se ukázaly limity obou vozidel. Zejména výkon motoru a nájezdové a přechodové úhly. V této část se jezdí závody truck trialových speciálů.

Po prvotním seznámení s tratí a představením všech překážek začali strojníci se samotnými jízdami. Počáteční obavy z se s narůstajícím počtem odjetých kol měnily v čím dál tím jistější průjezdy nástra. Jak po jízdě někteří strojníci prohlásili, bylo to jejich první seznámení s možnostmi užívané techniky v terénu. Na závěr dne proběhlo krátké vyhodnocení a návrat všech na své základny.

Z důvodu nepřízně počasí a nesjízdnosti absolvovali výcvik pouze strojníci čety B stanic Nymburk a Poděbrady. Pro zbývající strojníky čet A a C byl s provozovatelem areálu dohodnut náhradní termín.

Závěrem bych chtěl poděkovat panu Ing. Vratislavu Veselému MBA za umožnění provedení celé akce v jeho areálu a panu Petru Emlerovi za pomoc s přípravou a výběrem vhodné trati.

nprap. Jiří Jirásek
strojní služba ÚO Nymburk
HZS Středočeského kraje
Sdílet