Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravskoslezští záchranáři soutěžili včera na Slezské Hartě

Profesionální a dobrovolní hasiči a členové vodních záchranných služeb z Moravskoslez­ského, Olomouckého, Zlínského, Pardubického a Ústeckého kraje se postavili včera – ve středu 25. 6. 2008 na start jubilejního desátého ročníku soutěže ve vodním záchranářství.

Ta se konala tradičně na vodním díle Slezská Harta (BR). Námětem soutěže bylo poskytnutí první pomoci a záchrana osob z vodní hladiny a břehů, základní ošetření a transport pomocí motorového člunu. Týmy plnily osm disciplín:

– záchrana z vody

– resuscitace

– hod záchranným kruhem na cíl

– technika jízdy člunu

– ošetření zraněného

– pádlování

– předání zraněného ZZS

– záchrana tonoucího

Soutěž družstev jednotek požární ochrany a vodní záchranné služby jako každoročně pořádal HZS Moravskoslezského kraje, Územní odbor Bruntál, ve spolupráci s Českou asociací hasičských důstojníků, Územním střediskem záchranné služby Moravskoslezského kraje a VZS ČČK Bruntál.

A kdo letos v jubilejním ročníku zvítězil? V silné konkurenci 14 týmů se na třetím místě umístilo družstvo hasičů HZS z Krnova, druzí byli vodní záchranáři z Ústí nad Labem a jubilejními vítězi se stali domácí borci z bruntálské stanice HZS Moravskoslezské­ho kraje.

Na dalších místech se umístila tato družstva (v pořadí podle umístění – od 4. místa):

Karviná (HZS), Nový Jičín (HZS), Opava (HZS), Přerov (HZS), Ostrava (HZS), Rýmařov (HZS, obhájci loňského prvenství), Prostějov (HZS), Jeseník (HZS), Hrabyně (JSDH), Olomouc (HZS) a Šumperk (JSDH).

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje



-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
2008_06_25 Soutez Slezska Harta.doc zobrazit online DOC 272 kB