Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jihomoravském kraji se stále odstraňují následky středeční bouřky

Také dnes hasiči v Jihomoravském kraji pokračovali v odstraňování následků středeční bouřky s přívalovými dešti. K zásahům vyjížděli na Blanensku, Brněnsku, Hodonínsku a Znojemsku.

Na Blanensku krátce po půlnoci hasiči vyjížděli k odstranění vyvrácených stromů na silnici u Rájce-Jestřebí. Stromy a větve z komunikací likvidovali také na vozovkách v Olešnici, v Kuničkách a v Němčicích a v Kunštátě – Sychotíně. Rozlomený strom ohrožující chodce pomocí vysokozdvižné plošiny odstranili v ulici Svatopluka Čecha v Boskovicích.

V Brně hasiči vyjížděli k likvidaci stromu vyvráceného na silnici v Adamovské ulici v městské části Útěchov. K odstranění větve z drátů el. vedení vyjeli do ulice Podhájí v Řečkovicích. V Kladivově ulici v Černých Polích pořezali a uklidili strom, který při pádu zatarasil vchod do domu. Náročný zásah si vyžádalo odstranění nalomeného stromu u vchodu do mateřské školy v Absolonově ulici v Brně-Komíně. Protože k mohutné vrbě nebylo možné ustavit automobilový žebřík, hasiči museli do koruny stromu s motorovou pilou proniknout s pomocí lan a horolezecké výstroje.

Na Brněnsku hasiči zasahovali v Tišnově, kde v areálu dětského domova v Purkyňově ulici ořezávali větve rozlomeného kaštanu. Ve Tvarožné pomocí motorové pily a vysokozdvižné plošiny likvidovali zlomený patnáctimetrový akát. V Zastávce pořezali strom, který v lesoparku visel nad přístupovou komunikací ke škole a hrozil zřícením.

Na Znojemsku hasiči dnes ráno odstranili vyvrácené větve z vozovky v Dobelicích. Ke třem zásahům vyjížděli do Moravského Krumlova. Visící uvolněnou větev odstranili z areálu vlakového nádraží. K pořezání vyvrácené vrby vyjeli do ulice Na Slatinách, vyvrácený strom odstranili ze silnice zhruba kilometr od města.

Na Hodonínsku hasiči vyjížděli k čerpání vody ze zatopeného sklepa v Myslivečkově ulici v Hodoníně. Tři zatopené sklepy odčerpávali v areálu ZD v Ratíškovicích.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje




-swo-

Sdílet