Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Školní výcvikové středisko v Brně vydalo doplňující informace k organizaci a přihlašování do kurzů pro členy JSDH

Z důvodu množících se dotazů a nejasností ohledně zařazování do kurzů pro jednotky SDH organizovaných ŠVZ byly zveřejněny informace o postupu, jak přihlašovat posluchače do kurzů.

Ilustrační foto
  1. Pro zařazení do vybraného kurzu je nutné zaslat vyplněnou přihlášku do kurzu podepsanou zřizovatelem jednotky. Přihlášku je možné zaslat buď v elektronické podobě na e-mail sekretariat@svzbm.izscr.cz, nebo poštou na adresu Školní a výcvikové zařízení HZS ČR – středisko Brno, Trnkova 85, 628 00 Brno.

  1. Po zaslání přihlášky zařadíme žadatele v závislosti na počtu přihlášených a na našich kapacitních možnostech do některého z nabízených termínů kurzu. O tom, že je žadatel zařazen do kurzu a v jakém termínu, bude informován povolávacím rozkazem, který mu dorazí cca 6 týdnů před zahájením kurzu na email uvedený v přihlášce nebo poštou. Dokud nedorazí žadateli tento povolávací rozkaz, není s ním v kurzu počítáno.

  1. V případě, že je přihlášek více, než je naše kapacita, a žadatel tedy nebyl zařazen do kurzu, zůstává přihláška v pořadníku a žadatel bude zařazen do kurzu v pozdějším termínu.

Tyto a další informace jsou k dispozici na internetových stránkách ŠVZ www.svz.hzscr.cz v sekci Informační servis/Informace pro JSDH.

O zařazení či nezařazení žadatele do kurzu v příslušném termínu je možno se informovat na veřejném přehledu kurzů. Pro členy jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí jsou zmiňované kurzy poskytovány bezplatně (kurzovné, ubytování ani strava není účtována).

mjr. Mgr. Michal Kříž
pracoviště plánování, podpory a vzdělávání lektorů ŠVZ Brno
Sdílet