Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vítězem Přeboru HZS ČR v lezení na obtížnost na umělé stěně se v roce 2015 stal opět Ondřej Ďoubal

Ve zlínském lezeckém centru Vertikon se ve čtvrtek 19. listopadu 2015 uskutečnil Přebor HZS České republiky v lezení na obtížnost na umělé stěně. Pořadatelem letošního ročníku bylo Generální ředitelství HZS ČR, HZS Zlínského kraje a Sportovní klub hasiči Zlín.

Celkem 30 účastníků nejprve absolvovalo dvě kvalifikační kola – trasy, se kterými je seznámil předlezec. Z těch postoupilo 15 nejlepších závodníků do finále, ve kterém je čekal o poznání složitější výstup, se kterým již seznámeni nebyli, a na start nastupovali z „izolace“.

Tuto trasu až do konce zvládli pouze tři lezci, kteří, jak se později ukázalo, obsadili také celkově první stupně vítězů. Z finále pak bylo vybráno šest nejlepších do tzv.superfinále, kde je čekala nejtěžší trasa dne.

Pro celkové vítězství si ve Zlíně vylezl Ondřej Ďoubal z Ostravy. Druhé místo obsadil Petr Urbanovský z Olomouce a třetí umístění si odvezl Roman Popík z Havlíčkova Brodu. Skvělé výsledky předvedla také jediná ženu na startu, a to Hanka Buriánová z Mělníku.

Děkujeme všem závodníkům i hostům za účast, a také sponzorům za podporu závodu.

Sdílet
Přiložené soubory
Propozice Zlín 2015.pdf zobrazit online PDF 495 kB
Finale_Vysledky_HZS.pdf zobrazit online PDF 121 kB
Kvalifikace_Vysledky_HZS.pdf zobrazit online PDF 120 kB
SuperFinale_Vysledky_HZS.pdf zobrazit online PDF 38 kB