Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár se z přístavku v Trutnově – Libeči rozšířil i po obvodu rodinného domu

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek 16. října 2015 dopoledne u požáru rodinného domu v Libavské ulici v Trutnově – Libeči. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 06:27 hodin. Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Trutnova, dále dobrovolných hasičů z Trutnova – Horního Starého Města a Hajnice.

Při příjezdu hasičů na místo určení bylo zjištěno, že hořet začalo v přístavku rodinného domu s jedním nadzemním podlažím a obytným podkrovím. V té době se uvnitř nacházely tři osoby, které byly bezpečně vyvedeny ven. Starší žena byla z preventivních důvodů převezena na kontrolu do nemocnice.

Oheň se postupně rozšířil na střechu přístavku a po ní do mezistropu až došlo k zasažení vnitřních sádrokartonových konstrukcí po obvodu rodinného domu. Plameny se však nerozšířily do vnitřních prostor rodinného domu. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po osmé hodině ráno.

Následně rozebrali poničenou střešní konstrukci přístavku a dohasili skrytá ohniska. Požár zlikvidovali o půl desáté dopoledne. Šetřením bylo zjištěno, že požár s největší pravděpodobností způsobila technická závada na ventilátoru.

Hmotná škoda na zničené konstrukci krovu, přístřešku, elektroinstalaci byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Uchráněné hodnoty činí čtyři miliony korun. (foto: stanice Trutnov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet