Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlastní repase T148 u JSDH Zalužany

Zdravím všechny hasiče a příznivce hasičské techniky. Udělali jsme jeden kousek a chceme se s Vámi o něj podělit, ale nejprve trocha historie.

Před třemi roky naše jednotka disponovala cisternou Aqua Š 706, kterou jsme prodali sousedům do Královky cca za 120 000tis. Koupili jsme T 148 od Kunovic za 70 000tis. Tu jsme opravili a rok u nás sloužila ve výjezdu. A jelikož jsme měli na ministerstvu obrany již dlouho žádost, tak se na nás dostala – Tatra 148 – bezúplatným převodem. Takže naši stávající jsme prodali kamarádům do Březí na moravě za 300 000 tis. A za tyto peníze jsme se rozhodli udělat celkovou přestavbu T 148, možná si myslíte, že žertuji, ale nyní jsme se zastavili na částce 280 000 tis. – pouze materiál a výbava , protože za práci si nikdo nevzal ani korunu. Ani by to nešlo – kamarád orientačně spočítal hodiny, které jsme na Tatře ztrávili a to číslo je hrozivé 4500 – 5000 hodin. + hádky mezi sebou , hrozby rozchodů a rozvodů… no posuďte sami jestli to za to stojí.

Podrobný popis, výbavau a více fotek naleznete už brzy na našich stránkách : http://hasicizaluzany.webgarden.cz

Jen krátký výčet:

Během přestavby

Voda 6000 litrů.,
Pěnidlo – plast. nádrž 350 litrů.
Elektrocentrála Honda 5 KVA,
Osvět. sloup nerez 4 metry 2 x halogen 1000 W,
Rozvod 230V 2×zásuvka,
el. šavlová pila 1500W,
el. rozbruska 2200W.
Xenonová rampa+ 2× led zábleskové světla.
Reflexní polepy a kontury reflexite, atd.
(Plovoucí čerpadlo honda. Motorová pila husgvarna ) již dříve ve výbavě nezapočítáno v ceně přestavby.

Z 80 procent přestavbu provedli 4 členové SDH Zalužany Z. Soukup, L. Koňařík, F. Hájek a T. Pechar – děkuji za to mým třem kamarádům. A cca 20 procenty se na přestavbě Tatry podílelo dalších cca 10 lidí. Ještě na závěr uvedu, že vlastní repas jsem to nazval proto, že Tatra od příjezdu z kasáren neopustila naší hasičárnu , kterou jsme rok před tím také sami přistavěli. Na závěr malé osobní doporučení – kdo se chcete pustit do něčeho podobného – sežeňte penízky a nechte to udělat nějakou firmu, která se tím zabývá – je to snazší. Díky za názory a děkuji redakci požárů za uveřejnění.

Pro požáry.cz T. Pechar, SDH Zalužany

-kow-

Sdílet