Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po srážce motocyklu s autobusem začal motocykl a motorkář hořet

Srážku motocyklu s autobusem nepřežil 39letý motorkář. K dopravní nehodě s následným požárem došlo ve čtvrtek 26. 6. 2008 v 7:30 hodin v obci Zlonice na Kladensku. V autobusu bylo v době dopravní nehody přepravováno 5 dětí. Při vyjíždění autobusu na hlavní silnici ve Zlonicích do něho narazil motocykl.

Srážku motocyklu s autobusem nepřežil 39letý motorkář. K dopravní nehodě s následným požárem došlo ve čtvrtek 26. 6. 2008 v 7:30 hodin v obci Zlonice na Kladensku. V autobusu bylo v době dopravní nehody přepravováno 5 dětí. Při vyjíždění autobusu na hlavní silnici ve Zlonicích do něho narazil motocykl. Náraz byl tak silný, že řidič motocyklu byl odhozen a dopadl na chodník u rodinného domu. Ihned po nehodě začal motocykl hořet a od něho se vzňalo i oblečení na řidiči motocyklu.

Požár zpozoroval v blízkosti bydlící člen jednotky dobrovolných hasičů obce Zlonice, který téměř ihned zahájil hasební zásah dvěma přenosnými hasícími přístroji a tím požár zlikvidoval před příjezdem jednotky HZS. Jednotka profesionálních hasičů ze Slaného společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Zlonice následně provedla protipožární opatření a prohlídku místa zásahu.

Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt řidiče motocyklu. Zda příčinou smrti byla dopravní nehoda, či požár, určí nařízená soudní pitva. Dětem, cestujícím v autobusu, se na začátku prázdnin vryl do paměti velmi napříjemný zážitek.

Autor: mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů



-swo-

Sdílet