Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár seníku ve Zhoři hasilo celou noc sedm jednotek

V 16:51 hod dne 28. 6. 2008 byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár velkokapacitního seníku ve Zhoři na Jihlavsku.30.6. 8:05 Doplněno foto

V 16:51 hod dne 28. 6. 2008 byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár velkokapacitního seníku ve Zhoři na Jihlavsku.

Na místo události bylo vysláno sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Při příjezdu jednotek byl samostatně stojící seník o rozměrech 18 × 60 m zachvácen plameny.

V době vzniku požáru bylo v seníku uskladněno 200 balíků slámy a 210 tun sena. Z důvodu rozsáhlosti požáru zřídili hasiči na místě dva hasební úseky a na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Jednotky dobrovolných hasičů se podílely jak na hašení, tak také zajišťovaly dálkovou dopravu vody z místního rybníka. V 19:52 hod začaly jednotky provádět za použití speciální techniky vyskladňování slámy a sena před seník, kde probíhalo následné dohašování. Hasební a likvidační práce probíhaly po celou noc.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Polná a jednotky dobrovolných hasičů ze Zhoře, Polné, Kamenice, Luk nad Jihlavou a Brzkova.

V současné chvíli, tedy ještě 29. 6. 2008 do poledních hodin, jsou na místě všechny uvedené jednotky kromě Luk nad Jihlavou a Brzkova.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 527 000,– Kč (jedná se o škodu na uskladněném seně, slámě a technologické části seníku). Příčina požáru se nadále vyšetřuje. Likvidační práce budou na místě pravděpodobně probíhat ještě celé dnešní dopoledne.


Petra Musilová

tisková mluvčí

HZS kraje Vysočina

-kaw- -wob-

Sdílet