Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Rescop systém nabízí kromě nástrojů pro otevírání oken a dveří také školení pro práci s nimi

Nejen v očích hasičské odborné veřejnosti je firma Rescop systém známou značkou. Společnost se zabývá výrobou nástrojů pro vnikání do uzavřených prostor (dále „VUP“) a komplexním školením překonávání mechanických zábran. Jako jediná v oboru má svou činnost prioritně zaměřenou na hasičské jednotky.

Před několika lety byl firmou patentován a posléze uveden na trh nástroj Rescop W. Pomocí tohoto nástroje překonávají hasiči v případech nebezpečí z prodlení uzavřená okna bez jejich poškození. Nástroji Rescop W je vybavena větší část všech hasičských jednotek zařazených do plošného pokrytí.

Druhým stěžejním nástroje pro VUP je nástroj Rescop D. Díky unikátní konstrukci a použitým materiálům je tento nástroj nejlepší volbou pro otevírání zabouchnutých dveří. Firma Rescop dodává všechny potřebné nástroje pro VUP, ať již používané nedestruktivním nebo destruktivním způsobem.

Kompletní nabídka nástrojů pro VUP je ke stažení v příloze pod článkem.


Další činnost, kterou se firma Rescop systém zabývá, je školení „Vnikání do uzavřených prostor“. Požadavek na školení vzešel od samotných hasičů. U spousty jednotek (i profesionálních) není problémem pořízení nástrojů, nýbrž jejich použití.

Naprosto nevhodným řešením je vyslání jednoho člena jednotky na školení k zámečnické firmě. Tento člen má následně za úkol proškolení ostatních členů jednotky.

Firma Rescop systém nabízí provedení školení komplexní problematiky překonávání mechanických zábran z pohledu člena zásahové jednotky hasičů. Školení probíhá v místě působiště JPO. Nástroje a trenažéry pro výcvik jsou dovezeny školitelem.

Za základní cenu, která je srovnatelná s cenou školení jedné osoby u komerční firmy, je prakticky proškolena pětice členů JPO. Firma nabízí individuální přístup pro případy provedení školení v místě působiště firmy případně sdružení školení pro několik jednotek (úspora za cestovní náklady lektora).


Rescop.cz: Školení – Vnikání do uzavřených prostor


Pro případné sestavení bezplatné nabídky nás kontaktujte na rescop@seznam.cz

V průběhu celého roku jsou firmou nabízeny výhodné slevové akce na nástroje či školení. Sledujte nás na www.rescop.cz nebo Facebooku www.facebook.com/rescopsystem.

V příloze pod článkem je dále brožurka pro usnadnění prováděné odborné přípravy JPO v problematice činnosti „Vnikání do uzavřených prostor“.

komerční prezentace
Sdílet
Přiložené soubory
Rescop - pomůcka pro školení Vnikání do uzavřených prostor 2015.pdf zobrazit online PDF 2 MB
Rescop 2015 - produktový katalog.pdf zobrazit online PDF 857 kB