Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Redakce POŽÁRY.cz má svou mobilní kancelář

Firma Gumotex, a.s. naší redakci dlouhodobě zapůjčila nafukovací stan, který bude sloužit jako mobilní kancelář při akcích, které s redakcí navštívíme. Budeme tak blíže vám a můžeme přinášet on-line zpravodajství přímo z dění události.

Díky spolupráci s firmou Gumotex, a.s. má naše redakce vlastní zázemí na akcích, které bychom v průběhu roku chtěli navštívit. Jako mediální partneři jsme 1.-2.července 2008 na Mistrovství České republiky v požárním sportu v Pardubicích, kde stan poprvé představíme a vyzkoušíme.

Další mediální partnerství nás čeká na letošním setkání PYROCAR 29.-31. 8. 2008 a samozřejmě také v sobotu 20.září 2008 v Praze na soutěži IRON FIREMAN.

Všude tam budeme i se svou novou mobilní kanceláří. Výhodou je, že nejsme závislí na prostoru a můžeme přinášet zpravodajství přímo z dění události. Při akcích, kde jsme mediální partneři, bude stan sloužit i jako mobilní tiskové centrum dané akce. Tedy i pro novináře či veřejnost.

V průběhu dalších měsíců nás jistě budete mít možnost vidět i jinde. Ve stanu nás samozřejmě můžete navštívit.

Stan pro nás firma Gumotex, a.s. vyrobila na zakázku. Je v „domácích“ barvách webu, tedy v oranžové, má rozměry 6×4 metry a je vybaven izolační vložkou.

Stany s nafukovací konstrukcí jsou určeny pro krátkodobé i dlouhodobé použití v mnoha oblastech, zejména pak při událostech s okamžitou potřebou zázemí, ale i pro ubytování osob, uskladnění materiálu apod. Stany lze navzájem spojovat a je tak možno vytvářet větší propojené celky, např. polní nemocnice.

Konstrukce stanu je tvořena nafukovacími válci, střecha stanu je z textilu nánosovaného PVC a může být v různých barvách. Podlaha stanu je z pevného materiálu, na základě požadavku je podlaha pevně spojena se střechou, anebo je vyjímatelná, tj. upevněná pomocí stuhových uzávěrů.

Vchod stanu je vybaven zdrhovadly, u podlahy je otočné plachtové zapínání. Stan je vybaven kotevními latami a kotevními lany na nosných obloucích pro zajištění stability v jakémkoli počasí. V případě nemožnosti ukotvení k povrchu lze stan ukotvit pomocí zátěžových vaků naplněných vodou. Uvnitř stanu jsou úchyty pro zavěšení světel, přístrojů apod., na bočních stranách stanu jsou uzavíratelné otvory pro vedení topení, klimatizace, elektrorozvodů apod. a nade dveřmi stanu jsou větrací síťky pro zajištění přirozeného odvětrávání stanů.


Další výrobky firmy Gumotex, a.s. pro hasiče a záchranáře si můžete prohlédnout ZDE


Sdílet