Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest mrtvých po srážce vrtulníků

V neděli odpoledne se srazily v Arizoně dva záchranářské vrtulníky, zahynulo šest lidí, jedna žena je v kritickém stavu.

Ilustrační foto

V neděli odpoledne se srazily v Arizoně dva záchranářské vrtulníky, zahynulo šest lidí, jedna žena je v kritickém stavu.

Vrtulníky se srazily ve vzduchu nedaleko nemocnice ve městě Flagstaff. Tři lidé včetně pacienta zahynuli na palubě helikoptéry Bell 407, která byla na cestě z Englewoodu v Coloradu, ve druhém stroji téhož typu letícím z utahského Woods Cross zahynuli pilot, zdravotník a pacient, zatímco zdravotní sestra nehodu přežila a je v kritickém stavu v péči lékařů.

Po srážce se oba vrtulníky zřítily do zalesněného terénu zhruba jeden kilometr daleko od nemocnice, kam směřovaly. Od hořících trosek vrtulníků se vznítil i les na ploše zhruba čtyř hektarů. Výbuch jedné z helikoptér navíc zranil i dva záchranáře ze sanitky zasahující na místě nehody, nejsou však v ohrožení života.

Příčina nehody není známa, nemocnice však nemá stanovené příletové koridory a je na pilotech, aby si dali pozor na ostatní letový provoz.

Zdroj: internet

-wob-

Sdílet