Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči dovezou na pomoc uprchlíkům do Chorvatska stany, lehátka, spací pytle i přikrývky

Na pokyn Ministerstva vnitra realizuje generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR materiální humanitární pomoc Chorvatsku.

Na pomoc při uprchlické krizi posílají čeští hasiči do Chorvatska 10 ks stanů s příslušenstvím. Každý z těchto stanů je schopen nabídnout ubytování 15 lidem. Stan je vybaven hygienickou i tepelnou vložkou a kamny na tuhá paliva. Dále posíláme 150 lehátek, spacích pytlů a přikrývek.

Materiál byl naložen na nákladní automobil s přívěsem již ve středu 21. října 2015 v Národní základně humanitární pomoci ve Zbirohu. Dnes se přesunul do Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru ČR v Brně, odkud vyjede cca ve 22:00 hodin do Chorvatska.

Doprovázet ho bude jedno velitelské auto se styčným důstojníkem pprap. Bc. Jiřím Kubešem z HZS hl. m. Prahy. Přepravu zajišťují čtyři příslušníci Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR. Konvoj čeká cesta přes Rakousko a Slovinsko do chorvatského města Slavonski Brod.

Předpokládaný čas příjezdu na místo určení je v pátek 23. října 2015 v 10:00 hodin ráno. Humanitární pomoc převezme zástupce chorvatského ministerstva vnitra.

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet