Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou vozidel na několik hodin zkomplikovala provoz na trase mezi Šumperkem a Olomoucí

Ve čtvrtek 22. října 2015 krátce po půl jedenácté dopoledne došlo u Mohelnice k dopravní nehodě s těžkým zraněním. Vozidlo značky Fiat Palio, které řídil 73letý muž z Olomouce, vyjíždělo z Mohelnice směrem na Olomouc.

Vjelo do křižovatky z vedlejší pozemní komunikace v době, kdy po hlavní silnici přijíždělo ve směru od Olomouce osobní motorové vozidlo značky Volvo. Řidička volva na situaci zareagovala stržením řízení vlevo, ale střetu již nezabránila. Při nehodě byla těžce zraněna spolujezdkyně ve fiatu a s tímto zraněním byla letecky transportována do Fakultní nemocnice Olomouc.

Řidič fiatu a řidička i její pětileté dítě ve volvu byli také zraněni. Všichni tři byli převezeni do nemocnice v Šumperku. U obou řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem.

Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 333 tisíc korun, z toho 30 tisíc na fiatu a 300 tisíc na volvu. Při nehodě bylo poškozeno také dopravní značení a škoda byla odhadnuta na 3 tisíce korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Marie Šafářová
Policie ČR
Sdílet