Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslední červnová neděle na Vysočině

Od nedělní sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u čtrnácti událostí. Celkem sedmkrát vyjeli k poskytnutí technické pomoci, čtyřikrát k dopravní nehodě, dvakrát k požáru a jedenkrát k úniku nebezpečné látky.

V 16:05 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na 145,5 km dálnice D1 ve směru na Brno. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí. Při střetu kamionu a osobního automobilu byla jedna osoba zraněna. Zasahující hasiči provedli zajištění havarovaných automobilů proti požáru a úniku provozních kapalin a vozidla odtáhli do odstavného jízdního pruhu, aby nebránila v provozu na dálničním tělese. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

V 17:33 hod došlo ke střetu motocyklu a traktoru u Panských Dubenek ve směru od obce Studená. Nehoda si vyžádala dvě zraněné osoby. Jednu transportoval vrtulník LZS do nemocnice. Hasiči na místě napomohli s naložením zraněné osoby do vrtulníku a zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč společně s jednotkou dobrovolných hasičů z Počátek. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR.

V 18:10 hod byl ohlášen požár osobního automobilu na ulici Jaroslava Heyrovského v Třebíči. Na místo události byla vyslána místní jednotka profesionálních hasičů. Osobní automobil značky Fiat Marea vzplál na parkovišti v blízkosti dalších vozů. Hasiči požár v motorovém prostoru automobilu uhasili za pomoci vysokotlakého proudu. Plameny napáchaly na vozidle škodu ve výši 35 000,– Kč. K rozšíření požáru na další osobní automobily nedošlo. Příčina požáru se vyšetřuje. K toumuto případu jsou fotografie v galerii.

Ve 23:06 hod vzplála sláma uskladněná ve stodole v Šašovicích na Třebíčsku. Na místo události byly vyslány čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Hasiči na likvidaci požáru nasadili jeden vodní proud. Požár se obešel beze škody a bez zranění. Hasiči svým rychlým zásahem uchránili hodnoty ve výši 500 000,– Kč. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice a jednotky dobrovolných hasičů z Želetavy, Lesonic a Šašovic. Příčina požáru se vyšetřuje.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-wob-

Sdílet