Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Olomouckém kraji hořely stodoly

Hasiči v Olomouckém kraji o víkendu hasili dvě stodoly, dík yvčasnému zásahu se jednu podařilo uchránit úplně, na druhé sloužící jako stáje pro koně vznikla vysoká škoda.

Ilustrační foto

Hasiči v Olomouckém kraji o víkendu hasili dvě stodoly, dík yvčasnému zásahu se jednu podařilo uchránit úplně, na druhé sloužící jako stáje pro koně vznikla vysoká škoda.

ÚO PŘEROV – Likvidace požáru stodoly

V pátek 27. června byl v 10:52 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově nahlášen požár střechy stodoly v obci Dřevohostice. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova a dobrovolní hasiči ze Lhoty, Dřevohostic, Radslavic a Bystřice pod Hostýnem. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří stáj pro koně přestavěná ze stodoly. Požárem byl zasažen půdní prostor, střešní konstrukce a částečně strop objektu o rozměrech 11 × 14 metrů. Ve stáji byli ustájeni 4 koně (2 koně a 2 poníci), které majitel vyvedl před příjezdem první jednotky. Hasiči na místě rozebrali střešní konstrukce a požár zlikvidovali. Oheň způsobil předběžně škodu 400 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření, nejpravděpodobněji se jednalo o samovznícení sena. Po dobu osmi hodin střežila požářiště místní jednotka dobrovolných hasičů.

ÚO OLOMOUC – Požár střechy stodoly

V neděli 29. června byl v 9:48 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár střechy stodoly v obci Štarnov. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, Šternberka a dobrovolní hasiči z Bohuňovic. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár střechy na stodole. Jednotka použila na lokalizaci a následnou likvidaci 1 proud vody. Po příjezdu dalších jednotek hasiči rozebrali konstrukce a dohasili střechu. Požár byl naštěstí podchycen v začátku, takže zasáhl plochu střechy o rozměrech 2 × 2 metry a způsobil škodu 5 tisíc korun. Po likvidaci bylo požářiště předáno majiteli a jednotky se vrátily zpět na základny. Příčinou vzniku ohně byla nejpravděpodobněji závada na elektroinstalaci.

ÚO PŘEROV – Dopravní nehoda

V neděli 29. června byla v 12:53 hodin nahlášena na operační středisko hasičů v Prostějově dopravní nehoda v Přerově na Fügnerově ulici. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Přerova, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o nehodu dvou osobních a jednoho nákladního automobilu. Hasiči provedli vyproštění osoby, předlékařskou pomoc, odpojení baterií, zasypání provozních kapalin sorbentem, pomoc s na ložením pacientů do sanitek, úklid vozovky, pomoc s naložením aut na odtahovou službu. Při nehodě bylo pět osob zraněno.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wob-

Sdílet