Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě osobního vozidla v Rudné ulici mezi Šenovem a Ostravou-Bartovicemi museli hasiči vyprostit dvě osoby

Nehoda v Rudné ulici ve směru z Havířova se stala krátce po sjezdu z Šenova na hranicích s Ostravou-Bartovicemi. Na operační středisko hasičů byla nahlášena v pátek krátce před jednou hodinou odpolední. Mercedes 230 E zde skončil v příkopu.

Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů: dvě z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK – stanice Slezská Ostrava a Fifejdy) a dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů (Ostrava-Radvanice a Šenov).

Hasiči vyprostili z místa řidiče a spolujezdce zraněného muže a ženu středního věku, nasadili jim krční límce a položili na páteřní desky. Oba byli při vědomí. Hasiči také zabezpečili havarované auto před případným požárem.

Oba zranění skončili v péči zdravotníků ZZS MSK, muž odletěl vrtulníkem, žena odjela do nemocnice sanitkou. Hasiči zastavili a pak usměrňovali dopravu ve frekventované Rudné ulici ve směru z Havířova a kvůli odletu vrtulníku museli na chvíli zastavit také rušnou silniční dopravu i v opačném směru. Nakonec hasiči Mercedes vytáhli z příkopu na krajnici.


Během zásahu hasičů u zmiňované nehody se v opačném směru (tedy na Havířov) stala další nehoda – dvou osobních automobilů bez zranění, kde to odnesly hlavně plechy a skla. (Jak to mu často bývá – že by nepozorní zvědavci?) U této nehody hasiči také zasahovali, když uklízeli – hlavně střepy.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet