Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nové dopravní vozidlo pro SDH Kadaň

Nový dopravní automobil přibyl do vozoveho parku jednotce SDH Kadaň. Jedná se o Mercedes Benz VITO 115CDI /XL KBI 4×4. Vozidlo je určeno pčedevším k přepravě posádky na místo učení.

Nový dopravní automobil přibyl do vozoveho parku jednotce SDH Kadaň. Jedná se o Mercedes Benz VITO 115CDI /XL KBI 4×4. Vozidlo je určeno pčedevším k přepravě posádky na místo učení.

Základní TTD vozidla:
Výkon:110 kW – 150PS
Motor: Diesel – 2148 ccm
Celk. hmotnost: 2940 kg
Užitečná nosnost: 1.070 kg
Rozvor: 3200 mm
Posádka :1 + 4


Vozidlo je jako jediné v České republice osazeno rampou Xcess od firmy Tesla Holomný jejíž montáž provedla firma KEB-EGE.


LED světelná souprava XCESS BbbbbB 8a 1460mm v čirém provedení s výbavou:
4× rohový modul čirý s modrými LED á 12 diod = 48 diod
4× přímý modul čirý s modrými LED á 6 diod = 24 diod
8× přímý modul čirý s oranžovými LED á 6 diod = 48 diod

Souprava splňuje homologaci dle ECE65 a elektromagnetickou kompatibilitu již při osazení rohovými moduly. Doplněním o 4 předními moduly je podstatně zvýšen výstražný efekt v přímém směru. Zadní část soupravy je osazena oranžovými moduly – integrovaná funkce LED sváděcí aleje.

Ovládání soupravy zajišťuje digitální sběrnice – všechny funkce jsou řízeny mikroprocesorem. V případě potřeby je možné ovládat zvlášť rohové moduly, přímé moduly, samozřejmě i LED alej a případná integrovaná halogenová svítidla.

Díky modulárnímu systému je možné kdykoli bez zásahu do elektroinstalace vozidla přidat další LED moduly. Zadní část vozidla může být doplněna samostatnými rohovými LED svítidly s napojením na centrální elektroniku soupravy včetně synchronizace.

Více o vozidle v připravovaném článku.

-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Video - majáky zobrazit online MPG 2 MB