Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči otáčeli havarovaný polský Seat na kola, jedna osoba byla při nehodě zraněna

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v úterý 27. 10. 2015 odpoledne u nehody osobního automobilu Seat Ibiza, který při výjezdu z rychlostní komunikace R56 v Ostravě-Hrabové skončil na střeše. Ve vozidle se zranil na hlavě jeden ze čtyř mladých polských cestujících.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě vedle průmyslové zóny (ve směru na Frýdek-Místek) informováno v úterý krátce před druhou hodinou odpolední. Na místě nehody se během dvou hodin vystřídaly dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného boru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic v Zábřehu a Hrabůvce.

Hasiči zajistili místo nehody a zabezpečili havarované auto před požárem. Zasypali nasákavým sorbentem drobný únik provozních kapalin po podvozku Seatu. Mladý muž z Polska, který byl zraněn na hlavě, odmítl jakékoliv ošetření zdravotníků ZZS MSK – už před příjezdem sanitky se nechal ošetřit od kamarádů. Ti také popírali, že by někdo další z nich byl zraněný.

Hasiči počkali na zdokumentování nehody a Seat pomocí navijáku hasičského vozidla otočili zpět na kola. O jeho odvoz se postaralo vozidlo odtahové služby.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet